John Kaizan Neptune


Jeden z nejvýznamnějších hráčů na flétnu shakuhachi

Jeho výjimečnost spočívá v tom, že jako jeden z prvních západních hráčů reinterpretoval japonskou flétnu shakuhachi a adaptoval ji pro západní hudbu a jazz. Současně se stal jedním z předních výrobců těchto fléten. V současné době jež samozřejmé, že špičkoví japonští hráči často používají právě jeho nástroje. Mezi nimi jsou, například, Kifu Mitsuhashi, Reison Kuroda, James Nyoraku Schlefer, Kaoru Kakizakai, Adrian Freedman a mnoho dalších.

Poprvé na International Shakuhachi Festival Prague přijel již v roce 2016 (10. ročník festivalu). Tehdy premiéroval novou skladbu Tomáše Pálky s Orchestrem BERG.

John Kaizan Neptune vystupil s Orchestrem BERG, na koncertě Made in Japan 16. 9. 2019 v KZ Domovina. Opět uvedl světovou premiéru, tentokrát skladby Galactic Monarchs, pro shakuhachi, smyčce, harfu a perkuse, japonsko-amerického skladatele Hiroyi Miuri.Na zahajovacím koncertu 12. 9. V Atriu Žižkov zazněla světová premiéra Johnovi vlastní skladby pro shakuhachi a piano Tie Together, kterou osobně zahrál společně s Janem Pudlákem.

29. – 31. 5. | Workshop výroby shakuhachi

3. – 5. 6. Workshopy

1. 6.| Koncert Granular Satori

3. 6. | Koncert Hlasy z dálky aneb japonské zásvětí

4. 6. | Koncert Fujikura – Seki – Ishii – Kengyo